De geboorte van een passie voor wijn en biodynamica


Het was in 1975, in wijngaarden van Château de Villemajou, in het hart van Corbières , dat Gérard Bertrand zijn eerste oogst maakte en zijn passie voor wijn ontdekte.

Hij perfectioneerde zijn leertijd gedurende twaalf jaar naast zijn vader Georges Bertrand.

Vandaag zijn we in de vierde generatie wijnbouwers, van Paule tot Georges, dan Gérard Bertrand en tenslotte Emma & Mathias.

Zeer gehecht aan de waarden van prestatie en uitmuntendheid die op de rugbyvelden worden geleerd, Gérard Bertrand zet zijn zoektocht voort: om de beste terroirs in zijn regio te onthullen en ze over de hele wereld te promoten.

In deze geest hervat hij de familiefakkel op het Domaine de Villemajou na het overlijden door een ongeval van s zijn vader in 1987. Vijf jaar later richtte hij het wijnbedrijf Gérard Bertrand op om een ​​assortiment wijnen uit Zuid-Frankrijk te ontwikkelen.

Hij kocht de volgende jaren het Domaine de Cigalus en het Château Laville Bertrou.

Nieuwe goudklompjes en de verrijking van de diversiteit van Gérard Bertrand-wijnen


De aankoop in 2002 van Château l'Hospitalet , in het natuurpark van La Clape, tussen het Romeinse Narbonne en de Middellandse Zee, laat Gérard Bertrand een nieuwe dimensie krijgen.

Sinds , gaat het mooie verhaal verder en nieuwe klompjes uit emblematische Languedoc-terroirs verrijken de visie en diversiteit van Gérard Bertrand-wijnen: Domaine de l'Aigle, Château la Sauvageonne , Château la Soujeole , Clos d'Ora , Clos van de tempel, Château les Karantes, Château Aigues-Vives, de wijnmakerij Cap Insula, Château des 2 Rocs, Château de Tarailhan en Domaine de l'Estagnère.