Gérard Bertrand begon in 2002 het pad van biodynamica bij Cigalus. Deze cultuur maakt het mogelijk om het evenwicht van de wijnstok en zijn omgeving te versterken.

Een wijngaard in de Languedoc in uitstekende gezondheid


Al heel vroeg overtuigd dat wijnbouw in harmonie met de natuur de beste manier is om het onthullen van de typische kenmerken van een terroir en het produceren van geweldige wijnen, Gérard Bertrandbegonnen in 2002 op het pad van biodynamica bij Cigalus. versterkt het evenwicht van de wijnstok en zijn omgeving. versterkt deze kwaliteitsaanpak die bijna 30 jaar geleden werd ingezet. Tegenwoordig werken binnen de groep 300 mensen om de Grote wijnen uit deze regio te onthullen. Een wijngaard in uitstekende gezondheid, een beschermde omgeving en uitvergrote wijnen tonen de relevantie aan van de aanpak.


Le Clos D'Ora, emblematisch symbool


Bepaalde percelen zijn geïdentificeerd met een uniek potentieel en onthullen de bijzondere geschiedenis van de plaats en de leeftijd van een uitzonderlijk terroir. Grands Crus uit Zuid-Frankrijk. L'Hospitalitas, La Forge, Le Viala en L'Aigle Royal behoren tot de juweeltjes van de collectie met het emblematische symbool: Le Clos d'Ora.

In 2012 werd de eerste jaargang gevinifieerd in een humus decor op de heuvels van La Livinière. Syrah en Carignan komen voornamelijk van zeer oude wijnstokken. De Mourvèdre en Grenache werden geplant in 2000.

Clos D'Ora is een wijn van herinnering, met een sterke identiteit. Zijn/haar boodschap: VREDE, LIEFDE, HARMONIE.