WINEFOODMUSIC LIVE - MELODIE GARDOT


Melody Gardot, geboren op 2 februari 1985 in New Jersey, Verenigde Staten, is een Amerikaanse singer-songwriter en muzikant. Zijn eerste album, Worrisome Heart, werd in 2006 gedistribueerd en in 2008 opnieuw uitgegeven door Verve Records.



Gérard Bertrand: We hebben het genoegen en het voorrecht om vanavond de internationale ster Melody Gardot te ontvangen die vorig jaar op het podium van het Château l'Hospitalet optrad en die vanavond in Parijs is. Hoe gaat het met je Melodie?

Melody Gardot: Het gaat goed, dank je, en met jou? Ik denk dat je het beter doet dan ik.

Gérard Bertrand: Het gaat goed met ons, want chef-kok Laurent Chabert is in topvorm. Hij heropende vorige week de keukens na drie maanden opsluiting en heeft vanavond geweldige gerechten voor ons klaargemaakt en bovenal is hij sindsdien een muziekliefhebber geworden. Het is vanavond de negende Food Wine & Music-avond, dus sindsdien is hij geïnspireerd, hij maakt gerechten, hij is altijd aan het creëren. Wat gaan we vanavond eten Chef?

Chef-kok Laurent Chabert: Dus vanavond gaan we eten, we hebben de gevulde tomaat opnieuw bekeken, zo volledig plantaardig met gevulde tomaten in de tomaten van alle kleuren een beetje feta die we meenamen uit Griekenland en daarna veel kruiden uit de tuin, vooral basilicum en ik ga het versieren, toen werkte ik de kapoen omdat Michel Fugain er vorige week over sprak en ik zei tegen mezelf dat het waar was dat ik deze vis vergeten was.

Gérard Bertrand: Weet je wat een kapoen is?

Melody Gardot: Ja

Gérard Bertrand : Er zijn twee kapoenen, er is een kapoen die pluimvee is en dan is er de vis die de kapoen wordt genoemd.

Melody Gardot: Ik wist het niet.

Gérard Bertrand:Waar komt hij vandaan? Mediterraan?

Chef-kok Laurent Chabert: Als een grote schorpioenvis eigenlijk en het is erg rood, dus het komt natuurlijk uit de Middellandse Zee, dus we werkten met een soepreductiesap in feite is een aardappel een beetje bleekselderij een beetje wild venkel die we in La Clape vonden en dan eindigen we met de Carabineros-garnaal, een van mijn kenmerkende gerechten met tortellini met schapenstruik en veel gras en een beetje tomatensaus, veel minder.

Gérard Bertrand : Je moet gaan werken, ik ga wat drinken met Melody.

Melody Gardot: Dat is het minimum, aangezien ik niet kan eten.

Gérard Bertrand : Omdat je niet kunt eten, gaan we de Gris Blanc de 2019 cuvée proeven, proost Melody!

Melody Gardot: Ik ben dol op een bril zonder steel, want vaak met veel mensen thuis, zodra we veel gedronken hebben, wordt de steel gevaarlijk, dus ik drink van zo'n bril ruik ik het eerst. En we proosten op Chin-afstand!

Gérard Bertrand : Kin! Ik herinner me vorig jaar dat je van rosé hield en je weet dat morgen een speciale dag is want het is wereld rosé dag het is rosé dag dus vanavond om te vieren dat we vanavond drie rosés gaan hebben we beginnen met de Gris Blanc en dan zullen we introduceren mij naar degene achter je, dus de Joy's en we zullen eindigen met de Clos du Temple.

Melody Gardot: Is het waar dat ik me vorig jaar iedereen herinner die naar het kasteel kwam, het roze thema was?

Gérard Bertrand : Het was om de Melody Gardot-avond te vieren waar we een goed aanbod hadden gedaan voor de boeketten rozen We kunnen sommige werelden in het Engels zeggen, omdat sommige mensen volgen wij uit de V.S. en het V.K. en u komt uit de V.S. van de oostkust, ja?

Melody Gardot: Ja, uit Philadelphia.

Gérard Bertrand : Philadelphia ligt vlakbij Harrisburg.

Melody Gardot: Nee, het is eigenlijk vreemd genoeg dichter bij New York City dan Harrisburg.

Gérard Bertrand : Maar het is in Pennsylvania?

Melody Gardot: Philadelphia is ongeveer 2 uur rijden van N.Y. City

Gérard Bertrand : Als je Frans spreekt, heb je een Frans accent en als je Engels spreekt, heb je meteen een Amerikaans accent, realiseer je je dit of niet ?

Melody Gardot: Ah ja, ik heb enorm mijn best gedaan om met zo min mogelijk accent te spreken.

Gérard Bertrand: Je hebt Welshe roots, toch?

Melody Gardot: Ik zou zeggen Oostenrijks en Hongaars.

Gérard Bertrand : Kunnen we nu zeggen dat je meer Parijzenaar dan Amerikaan bent, omdat je in Parijs woont?

Melody Gardot : Ja en nee, ik blijf internationaal, het is noodzakelijk om van links naar rechts te gaan, maar wat ik echter leuk vind, is dat de beslissing om soms wat meer tijd door te brengen geeft me een goed gevoel. Het was toeval, maar ik merk dat ik hier opgesloten zit zoals iedereen en al snel vertrek ik om mijn familie, mijn vrienden en mijn moeder in de Verenigde Staten te zien. Ik hou van deze stad, het is geen probleem en dankzij jou hebben we de beste wijn naast de deur.

Gérard Bertrand : En voor muziek is Parijs voor jou beter dan werken in de Verenigde Staten of maakt het uit waar je woont?

Melody Gardot : Voor het soort muziek dat ik maak, zijn we veel in LA omdat mijn team daar is. Er is een geweldige plek in Zuid-Frankrijk waar ik nog niet het genoegen heb gehad om het album op te nemen, dat la Fabrique heet. De waarheid is dat je afhankelijk bent van de microfoons uit 1950 ingrediënten die ons helpen de beste kwaliteit muziek te maken, dus we vinden dat spul meestal in Los Angeles en toevallig is er mijn vriend die veel apparatuur heeft die ook in Frankrijk bestaat.

Gérard Bertrand : Dus ik ga het je laten zien want de chef is klaar voor de eerste gang, dus chef, wat gaan we daar eten?

Chef-kok Laurent Chabert: De tomaat, dus daar heb je hem, hij lijkt niet echt meer op een tomaat van Fârs zoals je hem thuis kunt vinden, maar van binnen is hij volledig plantaardig, een Chinese gekleurde tomaten feta, daarna Oost-Indische kers bladeren en bloemen gebakken basilicum blaadjes.

Gérard Bertrand : Ik wil melodie proeven Het spijt me van de rosé, het is perfect de jouwe Melodie. Ik heb een kleine verrassing voor je, want vorig jaar was je zo betoverend dat iedereen weer met me over je praat het was echt buitengewoon je concert in het ziekenhuis en in juli vorig jaar zullen we meteen een klein stukje terugkijken als het u past.

Muzikaal moment

Gérard Bertrand:Brengt dat dan goede herinneringen boven?

Melody Gardot : Ze was als mijn peettante in de jazzmuziek met haar lessen bij een uitvoering van dit nummer met Allen Broadbent, pianist die de aangepaste arrangementen maakte om op het podium te zetten

t29>

Gérard Bertrand : Je bent erg ontroerd, hoe voelde het om te midden van de wijnstokken te spelen Melodie is wat het de eerste keer was?

Melody Gardot : Ja, het is de eerste keer, maar ik vond het zo mooi dat ik direct daarna met Gérard sprak omdat de uitnodiging van om naar een wijngaard te komen om te spelen, voor mij Ik had de indruk dat het iets enorms kan zijn omdat we al deze emoties hebben. Ik vond het geweldig!

Gérard Bertrand : Het was een geweldig moment voor ons, toen ik me herinner dat we twee, drie glazen rosé dronken na het concert was het erg gezellig en waren de mensen jaloers omdat hij vertelde ik zie je nog steeds een glas met Melody en we wachten op je komst, dus ik dank je nogmaals omdat we Château La Sauvageonne hadden gedronken en het was een erg goede tijd, dus je weet dat we dit jaar de 17de editie van het jazzfestival en we hebben gewacht tot het laatste moment en we gaan we hebben zojuist het programma vandaag geformaliseerd, dus we zijn erg blij hier, want in plaats van vijf dagen gaan we zes doen dagen omdat we het aantal mensen een beetje hebben teruggebracht om wat afstand te houden, dus we hebben twee avonden met Patrick Bruel en dan hebben we Kimberose, die een buitengewone stem heeft, een jonge Franse vrouw die vorig jaar een gouden plaat had dan hebben we Christophe Maé die je kent op 25 juli en eindigen we met Jean Bap Tiste Guégan dus het is geweldig want voor mij is het de mooiste week van het jaar want als we de link leggen tussen wijn en gastronomie muziek en iedereen trilt zo samen, dan zeggen we dat je gemeenschap van geest een gemeenschappelijke geest is en ik weet dat voor voor jou is het erg belangrijk om zo verbonden te zijn.

Melody Gardot : Ja, ik ben het er helemaal mee eens en ik bewonder het feit dat je ondanks de omstandigheden oplossingen hebt gevonden om door te gaan, het is erg belangrijk. Hij heeft een oorverdovende stilte in de kunst in de muziek dus de keuken in de gastronomie, in de cultuur...totaal! En we moeten een manier vinden om een ​​beetje te spelen met deze regels die we voor ons hebben, omdat ze zojuist iets hebben gesteld dat totaal uit de context is en dat het helemaal niet natuurlijk is. Voor mensen die hebzuchtig zijn, bijvoorbeeld een goede wijn, een goede maaltijd, is het het belangrijkste, maar liefde is niet waar we het over hadden, het is de kunst van het koken l de kunst van wijn de kunst van muziek iedereen lijkt een programma te doen zo en dan zeg je welkom en komt iedereen naar je huis om mee te doen aan dit gevoel.

Gérard Bertrand : Precies! Dus we gaan Joy's proeven, wat de tweede wijn is, de bron van Joy, dat is het! We moeten vreugde vieren, dus het is een wijn die een Languedoc en biologische AOP is hier, al deze wijnen zijn verkrijgbaar in onze online winkel op www.gerard-bertrand.com Ik ben erg blij want 'in feit dat je die vorig jaar niet hebt geproefd omdat ze nog niet beschikbaar waren het was een markt die we aanvankelijk deden voor de Amerikaanse markt die we nu wereldwijd hebben gelanceerd en Joy's, bron bij Joy's Ik vind het erg mooi omdat je wilt duiken naar een bron van zoet water.Proost!

Melody Gardot : Ik vind het geweldig! Dus gezondheid en bravo, gefeliciteerd

Gérard Bertrand : Dus wat gaan we de Chief hiermee bereiken?

Chef Laurent Chabert: Hier de kapoen, ik heb gewoon in de pan gegrild met olijfolie een klein beetje wilde venkel selderij venkel en een aardappel die in de soep gekookt zijn dan hebben we een bleekselderij rouille dus met saffraan met knoflook en ik voegde een sinaasappelkruiderij toe die heel goed bij de soep past, het is niet echt een soep, het is een sapreductie.

Gérard Bertrand : Heb je de creativiteit van de chef gezien? Het is nog steeds buitengewoon, ik ben elke keer onder de indruk als ik op vrijdag in de keuken kom. Het team is compleet, er zijn vijftien mensen in de keuken omdat we weer aan het werk zijn, dus de chef-kok die voor ons aan het creëren is, maar hij heeft vanavond 70 covers.

Proefmoment.

Gérard Bertrand : Je bent deze zomer van harte welkom om bij ons rosé, wit te drinken en plezier te maken. Dus vertel me eens, we hebben het even gehad over je activiteit sinds je een groot project lanceerde, kun je ons iets vertellen over het project dat je net hebt gelanceerd rond liefde in Parijs, want het is nog steeds vrij uitzonderlijk wat je zojuist hebt gedaan. Kun je ons iets meer vertellen?

Melody Gardot : Ik zei net in mijn gedachten dat ik deze oorverdovende stilte besloot om manieren te vinden om door te gaan, ondanks dat ik er toevallig de meeste tijd aan besteedde met muzikanten aan de basis dat ze uit de Verenigde Staten komen, zouden we samenwerken met een orkest en een week voor de opsluiting was het duidelijk en zeker dat alles vertraagd werd. Na een maand weet ik dat ik een oplossing kan hebben een idee en ik zei tegen mezelf dat we zullen proberen de stilte te doorbreken. Dus hebben we besloten om wereldwijde wereldwijde casting te doen, omdat het wereldwijd digitaal is. Ik leg het uit omdat het erg ingewikkeld is. In feite hebben we muziek en deelnemers op mijn site gezet, het arrangement is opnieuw gemaakt voor deze proef omdat het erg moeilijk is dus het arrangement is volledig veranderd aangepast voor deze manier van opnemen en uiteindelijk hadden we waanzinnig veel ontvangen, en nu een finale van vijf mensen die van over de hele wereld komen, leggen we de stukjes bij elkaar. Het is dat het geluid dat praktisch hetzelfde lijkt alsof we in de studio waren en het is omdat de vijf mensen al hun opnames hebben beperkt en we al deze muziek samen hebben getrouwd, en het zal aanstaande vrijdag 19 juni worden uitgebracht met een muziekvideo ook.

Gérard Bertrand : Dus je gaat muziek spelen en je gaat ook zingen op dit nummer?

Melody Gardot : In het nummer zing ik het lied dat ik schreef met de titel From Paris with love. En we vonden het perfect alleen omdat ik beperkt was tot Parijs, dus de enige boodschap die ik terug kan sturen naar de planeet is: "Ik hou van je vanuit Parijs. Dus ik zing met Anthony Wilson, hij is een enorme jazzgitarist en mijn gebruikelijke band is een trio en de andere muzikanten komen tenslotte van over de hele wereld, dus dat betekent dat ik deze mensen niet eens ken.

Gérard Bertrand : Dus we kunnen dit volgen op je Instagram MelodyGardotOfficielle, en ik dacht dat ik begreep dat er een 17-jarige jongere was die gaan ook meedoen.

Melody Gardot: Wat heel interessant is, is dat we dit project hebben gelanceerd, ik heb besloten om dit met mijn team te doen en met de hulp van Universal zijn de studio's gesloten. niets meer doen is gevaarlijk en bovendien zijn het atleten, als we niet hebben wat nodig is om vrij verbonden te oefenen voel de algehele trillingen dan is dat ook iets om mensen te inspireren en dus al deze mensen die kwamen, er was een dame , een klein meisje van 17 dat niet ver van Parijs komt en zo ongelooflijk was dat nu ze ook in mijn project zit, ik binnenkort haar kleine clip op mijn Instagram zal zetten. Het is cool!

Gérard Bertrand : Dus Melody, de chef-kok is klaar voor de derde gang, maar voordat we hem proeven, wil ik je voorstellen aan de Clos du Temps, die je kent want we gaan de laatste rosé van de avond proeven. We zijn erg blij omdat de Clos du Temple, wijnen die vorige week door de Global Rose Master zijn verkozen tot hun beste rosé ter wereld in Engeland door een tijdschrift genaamd Drink Business, dus Chef, we kunnen samen proosten en Chief, wat denk je wil je deze rosé bij drinken?

Chef-kok Laurent Chabert: Dus wat ik maakte was de Carabineros-garnaal die net op lage temperatuur was gekookt, dus hier zijn we op 48 graden zodat het erg zacht blijft de tortellini bij de bush die naast Carcassonne een tomatenreductie die we in het begin op de barbecue hebben gestoofd en daarna echt gereduceerd en kleine kruiden.

Gérard Bertrand : Het is geweldig! Mag ik Chef proeven?

Chef-kok Laurent Chabert: Verwen uzelf!

Gérard Bertrand : Ik begin met de tortellini, ik had in de Michelingids moeten staan ​​om de blinde proeverijen te doen. En dit is dus de Carabineros-garnaal die uit Palamos in Spanje komt. Dus tegen de tijd dat Melody Gardot haar telefoonoplader vindt, geniet ik ervan, chef, goed gedaan!

Melody Gardot : Ik wist niet dat het de beste was, tenminste als het een beschrijving had: "Ik kende het niet als de beste of niets, Ik vind het gewoon geweldig, het is fantastisch”

Gérard Bertrand : Ik hou van je accent uit Philadelphia.

Melody Gardot : Heel erg bedankt, vergeet het maar!

Gérard Bertrand : Je herinnert je Philadelphia als het geluid van Bruce Springsteen, het was een geweldig nummer.

Melody Gardot: Streets of Philadelphia.

Gérard Bertrand : Ga je gang en geef ons drie briefjes als je wilt op Streets of Philadelphia. Ik had de kans om naast hem te dineren omdat ik heel goede vrienden ben met Jonh Bon Jovi sinds je weet dat we samen een rosé hebben gemaakt in de Verenigde Staten, het was een speciaal moment omdat hij hier verhalen vertelt over rockstar en dus ik luisterde aangezien het een goede tijd was en de twee proefden dat we zo'n glas rosé dronken in een klein restaurant in New York, het was zo'n klein moment buiten de tijd. Mélodie, we gaan je een fijne zomer wensen, we gaan je een uitnodiging sturen om naar het jazzfestival te komen, niet om te zingen.

Melody Gardot : Graag gedaan!

Gérard Bertrand : Maar om twee, drie dagen bij ons door te brengen, want we hebben genoeg programma's, we bezoeken de wijnstokken die we lopen en dan gaan we feesten en iedereen heeft het is geen liefde uit Parijs maar van L'Hospitalet vanavond hier en we zullen je vertellen tot ziens, een goed weekend.

Melody Gardot : Hopelijk bedankt en gefeliciteerd!

Gérard Bertrand : Bedankt, chao!


clos du temple 2019 vin bio biodynamie meilleur rose du monde languedoc Cabrières
clos du temple 2019 vin bio biodynamie meilleur rose du monde languedoc Cabrières
Clos du Temple 2020
AOP Languedoc Cabrières
  201.67 €
clos du temple 2019 vin bio biodynamie meilleur rose du monde languedoc Cabrières
clos du temple 2019 vin bio biodynamie meilleur rose du monde languedoc Cabrières
Clos du Temple 2021
AOP Languedoc Cabrières
  191.58 €