Een sinaasappelwijn is (vooral als deze afkomstig is van biologisch of biodynamisch ) een wijn met karakter, tannine en zeer aanwezige aroma's.
Hoewel elke sinaasappelwijn zijn eigen kenmerken heeft, onderscheiden sinaasappelwijnen zich door hun subtiele en complexe structuren terwijl ze in balans zijn met een prachtige aanwezigheid van tannines.
De kleur is lichtgevend en varieert van lichtgeel tot amber.
Een van de belangrijkste kenmerken van een sinaasappelwijn is de frisheid en lichte zuurgraad.
Oranje wijn is een zeer droge wijn, waardoor hij niet te veel ruimte mag besteden aan suiker en alcohol.
Gecategoriseerd als een tanninewijn, kan een sinaasappelwijn een hele maaltijd begeleiden, van aperitief tot dessert.
De specifieke smaak kan (op een goede manier) liefhebbers van meer "klassieke" wijnen verrassen.
Vergeleken met witte wijn (ontdek de collectie witte wijnen Gérard Bertrand), de kleur van wijn die er het meest op lijkt, de wijnsinaasappel heeft krachtigere aroma's en is verteerbaar
Met een mooie natuurlijke zuurgraad zijn sinaasappelwijnen toch minder zuur dan witte wijnen.
Ten slotte hebben sinaasappelwijnen een goed bewaarpotentieel dankzij hun hoge tannines.
Lees meer over de verschillende soorten wijn:
Roséwijn maken: hoe wordt het gemaakt?
Roséwijn, de beste roséwijn en de Languedoc roséwijn
En om meer te weten over: