Solar 6, biologische en bijvriendelijke wijnen zijn winnaars van de LSA-trofeeën voor biologische groei

Les vins Solar 6, Bio et Beefriendly sont lauréats des trophées LSA de la croissance Bio
Solar6-wijnen weerspiegelen het engagement van Gérard Bertrand met de wijnbouwers van de IGP Cevennen die zich inzetten voor de bescherming van de biodiversiteit en bestuivers
Solar6-wijnen komen uit de terroirs van de Cevennen. Ze zijn verkrijgbaar in wit (Chardonnay), rosé (Grenache) en rood (Syrah) en zijn nationaal en in Europa aanwezig in generalistische en specialistische distributie.
Deze wijnen zijn het resultaat van een collectieve aanpak geïnitieerd door Gérard Bertrand en wijnboeren uit de Cevennen die zich inzetten voor biodiversiteit en duurzame wijnbouw die bestuivende insecten respecteert.
Naast biologische wijnbouw streven de partnerwijnboeren naar een positieve impact op hun omgeving. Ze respecteren het BeeFriendly-label en nemen goede praktijken over:
- Ze zaaien de rijen wijnstokken met honingachtige planten - Ze planten bomen rondom om vogels en vleermuizen te verwelkomen en bodemerosie te voorkomen
- Ze gebruiken geen giftige producten - Ze zijn dubbel gelabeld AB en BeeFriendly Het collectief ziet groter en heeft een Economic and Environmental Interest Group gevormd Bees, Trees Rivers of the Cévennes in Vine (GIEE AARC en Vigne) om de Cevennengebied in de Vallée des Abeilles.
- Een aanpak geïnitieerd door Gérard Bertrand in samenwerking met 4 coöperatieve kelders in de Cevennen: de Cave de Durfort, de Vignerons de la Porte des Cévennes, de Cave de Saint Maurice en de Vignerons de Souvignargues.
- Vandaag zijn er al zo'n vijftig wijnboeren bij het project betrokken (d.w.z. 800 hectare)
- Concrete acties: diepe grondbewerking, agroforestry, waterbeheer in de wijngaarden, behoud van bestuivende insecten, samenwerking met imkers en BeeFriendly experts
Deze aanpak belichaamd door Solar6-wijnen gaat gepaard met een programma van promotie en consumentenbewustzijn in de schappen en op het grondgebied. Het wordt nu beloond door de jury van de LSA ORGANIC GROWTH-trofeeën voor 2021.
Over de LSA ORGANIC GROWTH Trophies Het LSA magazine, gewijd aan nieuws en analyse van handels-, retail- en consumententrends, beloont elk jaar tijdens de LSA Growth Trophies Organische spelers die bijdragen aan de inzet en groei van biologisch en die concrete acties uitvoeren ten gunste van duurzame ontwikkeling. Er werden 15 trofeeën uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder dranken, kruidenierswaren en hygiëne en schoonheid.
_
Over Gérard Bertrand Winemaker toegewijd en diep gehecht aan de terroirs van de Languedoc en Roussillon, Gérard Bertrand bezit 16 kastelen en landgoederen. Ervan overtuigd dat wijnbouw in harmonie met de natuur de beste manier is om geweldige wijnen te produceren die doordrenkt zijn met alle nuances van hun terroir, heeft Gérard Bertrand al heel vroeg de keuze gemaakt voor de biodynamische wijnbouw, waarvan hij vandaag een wereldwijde referentie is. Het ontwikkelt ook langetermijnpartnerschappen om wijnbouwers te ondersteunen die hun praktijken willen veranderen voor biologisch. Hij is de auteur van La Nature au Coeur, gepubliceerd door Albin Michel op 6 mei 2021.

Opmerkingen

Frommer Jo September 24 2021

Nous avons testé le Sirah Solar 6 et nous l’avons beaucoup apprécié ainsi que le fait qu’il soit Bio et BeeFriendly !!

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.