Een van de voordelen van roséwijn, en zijn grootste kracht, is dat hij gemakkelijk kan worden aangepast aan alle soorten gerechten en garnering.
Een glas rosé kan dus zowel tijdens het aperitief als tijdens de maaltijd gedronken worden.
Als direct gevolg van zijn oorsprong in het zuiden van Frankrijk, past roséwijn bijzonder goed bij de mediterrane keuken, of het nu tapas zijn, gerechten op basis van verse groenten, vis en olijfolie.
Dit is met name het geval voor de Hampton Water cuvée, een minerale en intense roséwijn, het resultaat van de samenwerking tussen de kunstenaar Jon Bon Jovi, zijn zoon Jesse Bongiovi en de wijnmaker/ondernemer Gérard Bertrand .
Rosé past ook heel goed bij typische gerechten zoals ratatouille, bouillabaisse, tabouleh, gemengde salades, carpaccio's en natuurlijk tijdens een barbecue als begeleider van gegrild wit of rood vlees, vis of schaaldieren.
De roséwijn kan ook geserveerd worden bij pittige gerechten uit de wereldkeuken.
Op kaas past hij heerlijk bij verse, geiten- of schapenkazen maar ook bij zachte kazen
Ten slotte, dankzij zijnrondheid, zijn frisheid en zijn mineraliteit, kan roséwijn zomerse desserts begeleiden, zoals fruitsalades, ijsjes en sorbets, fruittaarten, granita's en andere bevroren smoothies!