Wijnfoto Saint-Loup

Een van de beste rode wijnen van Pic Saint Loup

De verzameling flessen Heritagewijnen door Gérard Bertrand is een uitnodiging om de grootste terroirs van de Languedoc-Roussillon te ontdekken, zoals Picpoul de Pinet

t36>, Saint-Chinian of Pic Saint Loup.

Erfgoed "An 1189" verwijst rechtstreeks naar de middeleeuwse legende achter de naam Pic Saint-Loup.

De appellatie AOC Pic Saint-Loup

De appellatie AOC Pic Saint-Loup is een van de referenties voor wijnen uit Zuid-Frankrijk.

Gelegen ten noorden van Montpellier, in de uitlopers van de Cevennen, is de Pic Saint Loup AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) wijngaard een van de meest prestigieuze in Languedoc-Roussillon.

Gelegen op kalksteengeologie en bedekt met mediterrane vegetatie van kreupelhout, bieden de wijnstokken hier fijne en elegante wijnen.

Het karakter van de rode wijnen van Pic Saint Loup

Het karakter van de rode wijnen van Pic Saint Loup is een ideaal huwelijk tussen de kracht van wijnen uit de Languedoc en de rondheid van wijnen uit de Rhône-vallei.

Deze dieprode wijn is gemaakt van drie druivensoorten die emblematisch zijn voor de Occitanie regio, namelijk Syrah, Mourvèdre en Grenache.

De traditionele vinificatie (ontstelen, maceratie, persing en malolactische gisting) zorgt voor een authentieke overdracht van de smaken van deze iconische wijn.

Een deel van deze Pic Saint Loup-wijn (ongeveer een derde) wordt gerijpt in vaten gedurende 9 maanden, waardoor een complex aromatisch palet en meer rondheid ontstaat. Dit zorgvuldige ontwerp zorgt ervoor dat de An 1189 Pic Saint Loup collectie een rijke en zalvende smaak biedt.

In de neus onthult deze rode wijn uit het zuiden van Frankrijk een intens en diep boeket. De mond is ondertussen een weerspiegeling van zijn terroir, complex en genereus, en doet denken aan het mediterrane kreupelhout waaruit zijn wijngaard afkomstig is.

Voor een ideale combinatie van eten en wijn, proef deze Pic Saint-Loup Héritage An 1189 op een temperatuur van 18°C, met karaktervol rood vlees of wild, gegrilde of geroosterde groenten en gerijpte kazen.

t46>

Vind al onze beste rode wijnen en Gérard Bertrand-wijncollecties.

Een selectie van onze Pic Saint Loup wijnen

Uitverkocht

Uitverkocht

Uitverkocht

Uitverkocht

Meer informatie over:

Erfgoed, de Pic Saint Loup-wijn van Gérard Bertrand

Ontdek alle rode wijnen uit het Heritage assortiment:

Pic Saint Loup-wijn

Wijn Corbières

Wijn Fitou

Banyuls-wijn

Minervois-wijn

Ontdek ook:

De witte wijn

De roséwijn

De rode wijn

De oranje wijn


Of contact Gérard Bertrand

.