Je hebt misschien al gehoord van sinaasappelwijn... Een wijn die volledig verschilt van andere traditionele wijnsoorten, namelijk rode wijn, witte wijn en roséwijn.
Oranje wijn, ook wel "witte maceratiewijn" genoemd, is een van de oudste wijnsoorten. Inderdaad, oranje wijn werd al in de oudheid geproduceerd.
De methode van vinificatie van een oranje wijn bestaat uit het produceren van een wijn van witte druiven, terwijl de methodes van vinificatie van een rode wijn worden gebruikt.
Dit hybride ontwerp zorgt ervoor dat sinaasappelwijnen atypische smaken kunnen bieden, totaal nieuw voor een klassieke wijnliefhebber.
Tannic als een rode wijn, met de frisheid van een witte wijn, laat zijn unieke smaak niemand onverschillig.
Fruit, bitter, zuur... de smaken zijn verrassend complex.
Zo aangenaam om te proeven als aperitief of tijdens de maaltijd, sinaasappelwijnen verdienen ruimschoots de interesse en het enthousiasme dat wordt gewekt.
Meer informatie over sinaasappelwijn en zijn oorsprong.