Art of Living-collectie

Al duizenden jaren is wijn de schat van mediterrane beschavingen. Een mythische nectar van de goden, vrucht van het genie van de mens, die onze smaak en onze manier van leven voor eeuwig heeft gevormd.

We brengen hulde aan de eerste wijnkunstenaars. We eren hen door deze voorouderlijke Art of Living te delen. We onthullen wijnen die elegantie en complexiteit combineren in de puurste mediterrane geest, gesublimeerd door een unieke amfora van steengoed.

Herontdek de bakermat van onze beschaving door haar Art of Living te delen,

Maak de Middellandse Zee in je wakker.

art de vivre clairette du languedoc 2019

Proefnotities

De elegantie van de cuvee maakt hem tot een referentie van de appellatie.
Deze wijn heeft een elegante strogele kleur, versierd met groene accenten die zijn jeugd weerspiegelen. Een jeugd die terug te vinden is in het aromatische palet, gedragen door wit vruchtvlees zoals peer, perzik en pruim. De smaak is fris, elegant en harmonieus.

Eten en wijn combineren

Om te serveren op 10°C als aperitief of bij vis en salades

Proefnotities

Begiftigd met een prachtige briljante robijnrode kleur, deze complexe en elegante wijn
biedt heerlijke aroma's van rijp rood fruit, een rond gehemelte met goed uitgebalanceerde gesmolten
tannines.

Eten en wijn combineren

Serveer op 18°C ​​bij gegrild vlees en Mediterrane gerechten

Proefnotities

Deze wijn heeft een bleek en glanzend roze kleur. In de neus worden aroma's van rode bessen, zwarte bes, aardbei aangevuld met tonen van roos en citrus. De mond is fris, goed uitgebalanceerd met een grote aromatische persistentie.

Eten en wijn combineren

Te serveren tussen 12 en 13°C, als aperitief, bij groente- en visvoorgerechten. Deze wijn kan ook worden gecombineerd met mediterrane gerechten en barbecues met wit vlees.

Klik op de kaart hieronder om onze verkooppunten te ontdekken

Over Gerard Bertrand

Gérard Bertrand is diep gehecht aan en toegewijd aan de streek van de Languedoc en de Roussillon en bezit 16 kastelen en wijndomeinen.

Ervan overtuigd dat een wijnbouw in harmonie met de natuur de beste manier is om geweldige wijnen te maken die alle nuances van hun terroir weerspiegelen, maakte Gérard Bertrand de keuze om al vroeg biodynamische praktijken in de wijngaard toe te passen en is vandaag een wereldwijde referentie in biodynamica Begin 2002 begon hij zijn landgoederen om te bouwen naar biodynamics, te beginnen met het Domaine de Cigalus. Vanaf dat moment streefde hij ernaar om deze praktijk volledig onder de knie te krijgen en zijn teams en al zijn wijngaarden te bekeren. Vandaag wordt de belofte vervuld, aangezien alle landgoederen nu biologisch worden verbouwd. Een zeldzame savoir-faire in een zeer grote ruimte, aangezien de wijngaarden zich uitstrekken over 880 hectare, verspreid over een diversiteit aan bodems en terroirs.

Bekend om zijn grote talent voor blenden en om zijn durf en creativiteit, streven hij en zijn teams ernaar om de Zuid-Franse wijnen over de hele wereld te promoten. Diversificatie van ervaringen vergroot de expertise, wat Gérard Bertrand en zijn teams tot een internationale benchmark in biodynamica maakt.

.