Een goede oranje wijn

Oorsprong en kenmerken van oranje wijn

We kennen rode wijn, witte wijn en roséwijn, maar er is ook oranje wijn die geleidelijk zijn plaats inneemt op de beste tafels.

De oranje wijn, kwam tot leven in de oudheid, een slimme mix van twee methoden die specifiek zijn voor witte wijn en rode wijn, het verrast met zijn smaken .

Oranje wijn krijgt zijn kleur van witte druiven die lange tijd zijn gemacereerd, waardoor de schil van de druiven tijdens het wijnbereidingsproces behouden blijft als rode wijn.

Het ziet er eerder stroperig uit, maar dat is niet zo, het is over het algemeen nogal droog en ontwikkelt zeer brede paletten, afhankelijk van de regio: fruitig, zuur, bloemig.

Net als de beste witte wijnen, maakt de diversiteit van sinaasappelwijn het mogelijk om verschillende gerechten te begeleiden, zoals vis, zeevruchten, groenten, enz. zal perfect passen bij meer prestigieuze gerechten zoals foie gras.

Meer informatie over sinaasappelwijn.

Wat is een goede oranje wijn?

Ondanks het enthousiasme van de afgelopen jaren om sinaasappelwijn weer in de schijnwerpers te zetten, zijn er nog maar weinig producenten die de uitdaging aangaan.

De Elzas en de Jura produceren ook sinaasappelwijn, maar de Languedoc-Roussillon, en in het bijzonder Gerard Bertrand, is begonnen aan een echte verovering om het te herstellen.

Er zijn tegenwoordig verschillende cuvées verkrijgbaar, waaronder de beroemde Oranje goud, en de uitstekende Villa Soleilla.

Vruchten van een lang werk van het mengen van zeven druivensoorten, oranje goud verrast met zijn frisheid en weerspiegelt perfect de minerale landschappen van Zuid-Frankrijk. De tannine blijft licht met een subtiele zuurgraad. In de mond is het een explosie van tonen van witte bloemen, gekonfijt fruit en witte peper.

Ten slotte, als je van een buitengewone smaakervaring wilt genieten, is de zeer goede sinaasappelwijn "Villa Soleilla" essentieel.

Zorgvuldig met de hand geoogst, de mix van Vermentinon, Viognier en Roussane geeft een ruime en complexe smaak. In de neus vinden we vooral tonen van garrigue, tijm en honing. In de mond zijn de aroma's kruidig ​​en fruitig met vooral abrikoos

Het lijdt geen twijfel dat deze cuvées nu onmisbaar zijn in de kelder van kenners van goede sinaasappelwijn en beste sinaasappelwijn .

.

Een selectie van onze fijne sinaasappelwijnen

Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

Om verder te gaan met goede wijnen uit Zuid-Frankrijk:

Alles wat u moet weten over goede rode wijn, goede witte wijn of goede roséwijn .

Ontdek het familiebedrijf Gérard Bertrand :

Zijn wijndomeinen van de Regio Occitanie ,

Zijn expertise in het ontwerpen van Biologische wijn en biodynamische wijn ,

Zijn ecologische waarden

.