Villa Soleilla: natuur, licht, kwintessens

Villa Soleilla : Nature, Lumière, Quintessence

Tijdens de oogst, wanneer de hele trossen witte druiven in vaten worden gedaan om hun maceratie te voltooien voordat ze worden geperst, krijgen de sappen een prachtige oranje tint dankzij de extractie van tannines.

Quintessens van deze voorouderlijke knowhow, de nieuwe creatie van Gérard Bertrand, Villa Soleilla, is een geweldige sinaasappelwijn om op te liggen, vol finesse en delicatesse, met een prachtige aromatische structuur.

Gelegen in ongerepte natuur en biodynamisch verbouwd, zijn de zes beste percelen van het landgoed, Roussane, Viognier en Vermentino, zorgvuldig geselecteerd.

Afzonderlijk gevinifieerd in amforen en in vaten, geeft elke druivensoort zijn aromatische toets, zijn kleur en zijn licht aan de wijn.

Vandaag onthuld, is de eerste jaargang van Villa Soleilla een opmerkelijke ontdekking. Op het etiket ontmoeten de zon en de levensbloem elkaar en vullen elkaar aan als een belofte van evenwicht en uitstraling. En in het glas... het is een uitzonderlijke wijn die zichzelf onthult en duizenden creatieve verlangens stimuleert als het gaat om het bedenken van de bijbehorende gerechten.

Proeverij Villa Soleilla

Uiterlijk: een prachtige heldere, gouden kleur met delicate reflecties van licht.

Op de neus: subtiele aroma's van oosterse thee, met geuren van wierook, citrusschil (mandarijnen) en acaciahoning

IN de mond: een openhartige aanval die begint met spanning en fruit zoals abrikoos, bittere sinaasappel en gekonfijte orgeat. Vervolgens onthult hij een harmonieuze structuur die wordt gecompenseerd door tonen van romige gezouten boter. De afdronk opent met een aangenaam en licht zoutgehalte dat specifiek is voor het terroir van La Clape met minerale tonen.

Om te proeven idealiter bij 12°C, te openen en te decanteren in zijn jonge leven een uur voor het opdienen om de complexiteit en breedte van deze uitzonderlijke wijn ten volle te waarderen.

Te serveren bij: een stoofpotje van gestoofd lamsvlees en abrikozen, geroosterde groenten met milde kruiden en verse lang gerijpte geiten- of koeien- of schapenkazen. Of om te drinken als aperitief, vergezeld van bites op smaak gebracht met verfijnde kruiden.

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.