Driekoningen in code rood!

L'épiphanie en code rouge !

Eén feest, meerdere taarten...

Als het christelijke feest van Driekoningen, de dag waarop we de manifestatie van Jezus aan de wijzen, Melchior, Gaspard en Balthazar herdenken, overal in Frankrijk wordt gevierd, verschilt het gebak dat deze festiviteiten symboliseert en begeleidt, afhankelijk van in de regio.

Smaak in tweederde van Frankrijk, de Galette des Rois, een bladerdeeg gevuld met frangipane, is de meest voorkomende Driekoningencake.

In het zuidelijke derde deel van Frankrijk, en meer bepaald in Occitanie, hebben we een culinaire specialiteit die, afhankelijk van de regio, onder verschillende namen wordt genoemd: Coque des Rois, Gateau de Limoux of zelfs Kingdom.

t1>

Dit is een torische brioche op smaak gebracht met oranjebloesem en bedekt met suiker en/of gekonfijt fruit.

... en verschillende drankjes!

Bij deze feestelijke taarten zijn de drankjes, hoewel ze over het algemeen allemaal sprankelend zijn, ook per regio verschillend.

Cider wordt dus vaak geserveerd in het noorden van Frankrijk, met name in Normandië en Bretagne, terwijl mousserende wijnen zoals champagne en crémant de voorkeur genieten in de rest van het gebied.

In onze prachtige regio Occitanie en Languedoc-Roussillon hebben we een traditie van het schenken van lokale alcohol, zoals een natuurlijke zoete wijn of een Crémant.

Onze voorkeur: Code Rouge Blanc de Blanc

Omdat mousserende alcoholen synoniem zijn met feesten en delen, hebben we bij Gérard Bertrand, van onze beste percelen Chardonnay-wijnstokken, een verfijnde en elegante mousserende wijn geproduceerd: de Code Rouge Blanc de White.

Gepresenteerd in een resoluut originele en feestelijke fles, deze cuvée van Crémant de Limoux, met een warm en fruitig aromatisch palet, heeft een rijpingsstadium van 36 maanden op latten doorgemaakt, waardoor hij een geweldige smaak finesse.

Als toetje zal deze sprankelende, frisse en licht pittige wijn op subtiele wijze de zoetheid van de cake compenseren en een perfect huwelijk van smaken bieden.

Dus, om de Driekoningen te vieren en een Galette des Rois met frangipane of een Cake of the Kings met gekonfijt fruit te begeleiden, wat is er dan beter dan een fles Code Rouge Gérard Bertrand?

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.