Gids Hachette des Vins 2022: Acht geweldige Gérard Bertrand-wijnen beloond

Guide Hachette des Vins 2022 : Huit grands vins Gérard Bertrand récompensés

Van de 35.000 Franse wijnen die in 2021 blind werden geproefd door professionals in de wijnwereld, selecteerden de jury's van de Guide Hachette des Vins 2022 er 8.000. De selectie is zojuist vrijgegeven en acht wijnen van uitzondering Gérard Bertrand krijgen dit jaar een beloning. Een terugblik op de bekroonde wijnen met details van de proeverijen.

L'Aigle Royal Pinot Noir, IGP Haute Vallée de l'Aude, 2018, 2 sterren: Een lichte robijnrode kleur, in goede smaak voor een Pinot Noir, en een volle, intense neus, aangenaam compromis tussen de schittering van het fruit (rood) en de vanille-afdruk van het vat. Een fruitige intensiteit die niet verzwakt in een nogal gebeitelde mond, van een lichtheid van goede kwaliteit, ondersteund door zijde tannines. Een smaakvolle en verfijnde pinot noir.

Tautavel Hommage aux vignerons, Rood, AOP Côtes du Roussillon Villages Tautavel, 2019, 2 sterren: De neus wordt gekenmerkt door een vleugje kersen eau-de-vie, daarna opent op zwart fruit. Evenwicht en imposant materiaal, genuanceerd met leer en drop, zijn aanwezig in deze wijn in wording.

Domaine Georges Bertrand Cuvée d'Exception, Red, AOP Corbières Boutenac, 2019, 2 sterren: Een blend van 4 druivensoorten die 6 maanden op vaten hebben gerijpt. Rijp fruit, garrigue, roosteren, een frissere toets: de neus ontbreekt niet aan verleiding. Royaal houtachtig, de smaak, rond in de aanzet, steviger in de afdronk, is even verleidelijk. Modern en flatterend.

L'Indomptable de Cigalus Rouge, IGP Aude Hauterive, 2019, 1 ster: maar liefst 8 druivensoorten gemengd in deze warme rode kleur, goed afgestemd op de vintage. We herinneren ons zijn diepe robijnrode kleur, zijn rijk fruitige en kruidige neus en zijn weelderige mond die charmeert met zijn bedwelmende rondheid, zijn goed gecoate tannines en zijn warme geuren van bramenjam en kruiden.

L'indomitable de Cigalus Blanc, IGP Pays d'Oc, 2020, 1 ster: Deze cuvée, een favoriet in de vintage van 2018, komt in uitstekende staat terug bij ons. Aanvankelijk gereserveerd, verspreidt de neus brioche en geroosterde tonen van vinificatie en veroudering in hout. Rijping die gepaard gaat met een ronde en vette mond, met openhartige tonen van gebak, snel opgefrist door een goede zuurgraad. Een moderne, gestructureerde tafel wit die een goed kelderpotentieel biedt.

Réserve Gérard Bertrand Fitou, Rood, AOP Fitou, 2019, 1 ster: Carignan-koolzuurmaceratie en traditionele Grenache-maceratie, deze klassieke fitou heeft een granaatkleur met paarse highlights. De neus is fijn en elegant, op rood fruit, zoete kruiden en eiken. De mond biedt aroma's van kersen en toast, ondersteund door gesmolten tannines en een lichte frisheid.

Tautavelissime, AOP Côtes du Roussillon Villages Tautavel, 2019, Rood, 1 ster: Vioolgranaat, deze wijn met houtachtige tonen oogt weelderig en robuust. Empyreumatische tonen zijn aanwezig. Een wijn om in de kelder te bewaren.

Château La Soujeole Grand Vin Rouge, AOP Malepère, 2019, Rood, 1 ster: Deze premium blend van Cabernet Franc, Merlot en Malbec heeft 12 maanden op vat gerijpt. De neus herinnert ons hieraan met zijn vanilletonen op een achtergrond van gemalen zwart fruit, met een discrete dierlijke toets. Vol en intens in de aanzet, de smaak is stevig gestructureerd, krachtig, gekenmerkt door hout en krachtige tannines. Een prachtig gebouw dat uitnodigt tot geduld.

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.