Château de la Soujeole: ecologische overdracht van een familieerfgoed

Château de la Soujeole : transmission écologique d’un héritage familial

Château la Soujeole: volheid

Het Château de la Soujeole ligt niet ver van de middeleeuwse stad Carcassonne en profiteert van een buitengewone locatie. Het atypische en vertrouwelijke terroir van La Malepère profiteert van zowel mediterrane invloeden als oceanische invloeden uit het westen.

De schoonheid en puurheid van de plaats overtuigde Gérard Bertrand in 2013 om de wijnstokken te cultiveren volgens de principes van Biodynamics: respect voor de natuur en het leven van de bodem, geen gebruik van pesticiden of chemische meststoffen, enz.

Om de perfecte balans te vinden tussen de minerale, plantaardige en dierlijke wereld, worden de percelen gecultiveerd en geploegd met behulp van muilezels. Dierlijke tractie zorgt, in tegenstelling tot mechanische tractie, ervoor dat de grond niet wordt verdicht en dus kan ademen, voor een rijker bodemleven!

Dit buitengewone terroir dat de Malepère-appellatie is, is ideaal voor de teelt van oceanische druivensoorten zoals Cabernet Franc, Merlot en Malbec, de drie druivensoorten waaruit Château de la Soujeole Grand Vin Rouge bestaat.

ONTDEK

Een karaktervolle wijn van de beste percelen van het landgoed

De druiven worden met de hand geoogst, in twee fasen, elke variëteit wordt afzonderlijk geplukt, in een specifieke volgorde. De druivensoorten worden vervolgens gemengd na 12 maanden rijping in eikenhouten vaten.

Van de beste percelen van het kasteel, is Château de la Soujeole Grand Vin Rouge een cuvée van karakter, met een unieke terroirsmaak, voor het grote plezier van liefhebbers van goede wijn.

ONTDEK

Proeftips

Deze expressieve rode wijn met een diepe robijnrode kleur heeft een krachtige neus en goed geïntegreerde tannines. In de mond biedt deze complexe en smakelijke wijn een mooie frisheid in de afdronk. Ideale smaaktemperatuur bij 16°C.

Château de la Soujeole Grand Vin Rouge is ideaal bij rood vlees, gegrild of in saus. Deze traditionele wijn past ook perfect bij het typische gerecht uit de regio, Cassoulet.

ONTDEK

Opmerkingen

Wees de eerste om te reageren.
Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.